Moneda unica europeana a atins marti minimul ultimilor patru ani in fata dolarului.
Deprecierea vine pe fondul ingrijorarilor cauzate de pierderile suferite de bancile europene si de riscurile efectelor reducerilor bugetare asupra economiei UE.

Euro a pierdut marti 1,6%, fiind cifrat la valoarea de 1,2111 dolari, cel mai scazut nivel din 14 aprilie 2006 pana in prezent, dupa care cursul s-a redresat usor la valoarea de 1,2163 dolari marti dimineata la New York, fata de cotatia zilei de luni, de 1,2306 dolari. Euro s-a depreciat din nou si in fata yenului japonez, cu 1,6%, fiind cotat la valoarea de 110,74 yeni, fata de 112,31 yeni luni. Moneda japoneza s-a apreciat si in fata dolarului american, cu 0,2%, fiind cotata la 91,07 yeni/dolar, fata de valoarea inregistrata luni, de 91,26 yeni/dolar.

"Exista o serie de complicatii in zona euro care ne-au impiedicat sa investim pana cand moneda unica atinge o valoare relativ corecta din punctul nostru de vedere", a declarat Gareth Fielding, strateg sef in cadrul Quantum Global Wealth Management, care administreaza fonduri in valoare de 2,5 miliarde de dolari. Valoarea care ar fi "relativ corecta" din punctul de vedere al lui Fielding este de 1,20 dolari.


Leul, la un nou minim istoric fata de dolar

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.