Cel putin cinci companii aeriene europene ar putea sa dea faliment, din cauza inchiderii spatiului aerian in urma norului de cenusa.
Companiile aeriene europene mici si medii risca sa dispara, din cauza lipsei de lichiditati provocate de inchiderea spatiului aerian in Europa, a declarat directorul Asociatiei Internationale de Transport Aerian (IATA), Giovanni Bisignani, citat de Leggo Online, conform NewsIn.

In aceste conditii, Bisignani a anuntat ca va merge la Bruxelles pentru a cere "comunitatii europene sa autorizeze guvernele sa ajute companiile care nu au zburat". El a amintit ca, dupa atentatele din 11 septembrie, cand traficul aerian a fost suspendat timp de trei zile, Guvernul american a oferit companiilor cinci miliarde de dolari pentru a-si acoperi pierderile.

Pe plan local, principalele companii aeriene se confrunta, pe langa problemele “la zi” de reprogramare a zborurilor sau rambursarea banilor, si cu scaderea drastica a rezervarilor pentru urmatoarele 1-2 saptamani.

Avand in vedere situatia incerta a ultimelor zile, era de asteptat ca pasagerii sa devina mai retinuti in rezervarea biletelor de calatorie pentru perioada imediat urmatoare. Acest fenomen s-a inregistrat insa numai pentru o perioada limitata de timp, pentru saptamana urmatoare mai exact, ultima din luna aprilie. Rezervarile pentru lunile mai si iunie s-au mentinut in parametri normali”, a declarat Paula Ardelean, vicepresedinte de vanzari al companiei Carpatair, citat de Wall-Street.

Si in cazul companiei de stat a Ungariei, Malev, lucrurile sunt similare. “Acum pasagerii suna, in mare parte, doar pentru a se interesa de reprogramarea zborurilor sau rambursarea banilor si mai putin pentru a face rezervari. Multi dintre pasageri stau in expectativa pentru a vedea cand si cum se termina aceasta problema si probabil apoi se vor gandi sa faca din nou rezervari”, a declarat Madalina Cretu, managerul general pe Romania al Malev.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.