Cursul de referinta al bancii centrale a coborat vineri la un nou minim al ultimelor doua luni, de 4,2062 lei/euro, in urma aprecierii semnificative a monedei nationale in prima parte a zilei, pe fondul ordinelor mari de cumparare de lei, influentand si evolutia altor monede emergente.

Fata de nivelul de miercuri, de 4,2171 lei/euro cursul de referinta a coborat cu peste 1 ban (0,26%). Banca Nationala a Romaniei (BNR) nu a mai afisat un curs de schimb atat de redus din 30 septembrie, cand se afla la 4,1981 lei/euro, conform NewsIn.

"Leul isi continua aprecierea semnificativa din zilele precedente, pe fondul unor ordine mari de cumparare de lei, in regiune tendinta fiind de asemenea de usoara intarire a monedelor emergente", a spus un dealer bancar.

Moneda europeana se vindea cu 4,2220 lei in debutul sedintei, insa cursul de schimb a coborat rapid in prima parte a zilei, pana la 4,2045 lei/euro, nivel in jurul caruia s-a mentinut ulterior. La 13:10, bancile cumparau un euro cu 4,2023 lei si il vindeau cu 4,2122 lei.

Mai multe detalii despre aprecierea monedei nationale cititi pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.