Scaderea pretului la titei si a vanzarilor de produse petroliere au erodat puternic profitul semestrial al Petrom, pana la nivelul de 923 milioane lei, in scadere cu 45% fata de cel din perioada similara a anului trecut.
Petrom a inregistrat trimestrul doi din 2009 un profit net de 417 milioane de lei, cu 39% mai mic decat cel de 687 milioane lei inregistrat in perioada similara de anul trecut. Tendinta profitului se mentine negativa in 2009, dupa ce in primul trimestru, profitul net al companiei se situa la 506 milioane lei, relateaza Wall-Street.

Cu toate astea, profitul celei mai mari companii din Romania s-a situat peste ceea ce estimau analistii de la sapte case de brokeraj locale si straine intr-un sondaj Reuters. Acestia se asteptau ca Petrom sa inregistreze in trimestrul 2 un profit de numai 218 milioane ( circa 52 milioane euro), cu 68% mai mic fata de cel anuntat in perioada similara din 2008. Situatia nu a fost aceasta gratie efectului pozitiv al instrumentelor de acoperire a riscurilor si a evolutiei favorabile a cursului de schimb, scrie NewsIn.

"Desi inrautatirea conjuncturii economice ne-a afectat semnificativ rezultatele, in prezent beneficiem de robustetea pozitiei noastre financiare si de pozitia competitiva pe piata, ca urmare a eforturilor de restructurare si a programelor de investitii din ultimii ani, sustinute de raspunsul nostru promt la criza", a declarat directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe.

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.