440 de oameni care lucreaza in acest moment la fabrica Poiana din Brasov vor fi disponibilizati pana la finalul lui 2009, anunta Antena 3.

Producatorul de dulciuri paraseste Romania pentru Bulgaria, dar spune ca aceasta relocare nu are legatura cu criza financiara. Poiana doreste sa se dezvolte, iar Romania nu mai asigura conditiile necesare pentru ca acest lucru sa se intrample. Dupa diferite studii de piata, cei de la Poiana au decis sa renunte la fabrica de la Brasov. Pierderea e cu atat mai mare cu cat compania aducea un aport important municipalitatii Brasov, prin taxele si impozitele pe care le platea, mai scrie Antena 3.

"Businessul merge foarte bine in Romania, dar locatia nu ne putea permite extinderea capacitatilor de productie. Nu a fost o decizie luata la nivel local", a declarat Doina Cavache, Corporate Affairs Manager al Kraft Foods Romania, citata de Ziarul Financiar.

Kraft Foods Romania va negocia luna aceasta cu sindicatul valoarea pachetelor compensatorii ce urmeaza a fi acordate celor aproximativ 440 de angajati in urma inchiderii fabricii din Brasov, disponibilizarile urmand a incepe din mai 2009 au declarat reprezentantii companiei, citati de Wall-Street.

"Nici un angajat nu va fi disponibilizat anul acesta, ci din mai 2009. Vom negocia cu sindicatul si pana la finele lunii vom stabilii valoarea pachetulor compensatorii. Le vom acorda un pachet compensatoriu cat mai avantajos, suport pentru gasirea unor noi locuri de munca si usurarea perioadei de tranzitie" a declarat, Doina Cavache, corporate affairs manager al Kraft Foods Romania.

Kraft comercializeaza produse alimentare in peste 150 de tari din intreaga lume. Printre marcile Kraft se numara: branzeturile, semipreparatele si dressing-urile Kraft, mezelurile Oscar Mayer, crema de branza Philadelphia, cafeaua Maxwell House; prajiturile si biscuitii Nabisco si marca Oreo; cafeaua Jacobs; ciocolata Milka, Côte d’Or si biscuitii LU.

Kraft este una dintre cele mai mari companii de produse alimentare si bauturi din lume, cu venituri anuale care depasesc 37 de miliarde de USD, cu peste 100.000 de angajati si peste 180 de unitati de productie in intreaga lume. Compania este cotata la indicele bursier S&P 100 si indicii Dow Jones si Ethibel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.