Reprezentantii marilor retaileri si furnizorii acestora au convenit sa elaboreze un Cod de bune practici, care sa fie transpus intr-o lege , se arata in raportul Comisiei de ancheta a Camerei Deputatilor privind acuzatiile de concurenta neloiala si practica monopolista practicate de supermarketuri.
Raportul comisiei economice, constituita in comisie de ancheta privind disputa dintre producatori si retaileri, a fost prezentat, miercuri, in cadrul sedintei Biroului Permanent la Camerei Deputatilor. Comisia a audiat, in perioada martie-septembrie 2008, reprezentanti ai lanturilor de supermarketuri si hipermarketuri, oficiali ai Autoritatea pentru Protectia Consumatorului si reprezentanti ai firmelor producatoare din industria alimentara, acestia din urma acuzand initial retailerii de practici monopoliste.

"Audierile din comisie au facut posibila o schimbare de atitudine la nivelul reprezentantilor supermarketurilor si producatorilor care au decis sa continue consultarile pentru elaborarea unui Cod de Bune Practici care sa reglementeze disputele si sa asigure protectia consumatorilor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.