Taxa auto in cazul unei masini Euro 3, cu vechime de 8-10 ani, ar putea ajunge, din 2011, la 21.000 de euro.

Din 2011, vor intra la impunere si modelele Euro 5, care nu erau pana acum taxate. Astfel, pentru o masina Euro 5 de 1.400 centimetri cubi, taxa auto va fi de 125 de euro, iar pentru o masina de 3.000 de centimetri cubi, posesorul va scoate din buzunar peste 3.600 de euro, potrivit Realitatea.

Cel mai probabil, piata auto second hand va suferi modificari anul viitor, este de parere directorul executiv Meridian Ocazii, Adrian Carstea. "Sub o alta forma si la valori mai mici, taxa auto este si acum valabila. Nu se face altceva decat o marire a acestei taxe. Acolo unde masinile au capacitate cilindrica foarte mare sau sunt euro foarte mic sau si una si alta, taxele vor fi foarte mari si vor afecta buzunarul clientului. Clientii se vor orienta catre masinile cu taxe de poluare mici. De fapt, asta se si urmareste", explica acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.