Dacia a devenit cea mai bine vanduta marca straina din Franta, cu 17.099 inmatriculari doar in luna martie.

Masinile Dacia continua sa se bucure de succes pe piata franceza, statisticile indicand o accelerare a inmatricularilor in luna martie, pana la 17.099 unitati, nivel de aproape patru ori mai mare decat cel din aceeasi luna a anului trecut si care mareste cota de piata la peste 6%.

In urma cresterii spectaculoase a vanzarilor, intr-un ritm dublu fata de cel din primele doua luni, Dacia a ajuns in martie la o cota de piata de 6,1% in Franta, fata de 1,8% in martie 2009, ceea ce o plaseaza pe prima pozitie in randul marcilor auto nefranceze, arata datele publicate de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA).

Cumulat pe primele trei luni, inmatricularile Dacia din Franta s-au triplat fata de primul trimestru din 2009, la 33.014 unitati, din care 31.414 autoturisme. Nivelul din primele trei luni reprezinta circa jumatate din inmatricularile Dacia din intregul an 2009.

La nivelul intregii piete din Franta, inmatricularile totale au insumat 282.581 unitati (autoturisme si autovehicule comerciale usoare) in februarie, in crestere cu 17,7% fata de a treia luna a anului trecut. Dintre acestea, 242.763 au fost autoturisme, in crestere cu 17,9%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.