Juriul celei mai prestigioase competitii auto europene a desemnat candidatii pentru editia 2010. Nu mai putin de 30 de modele isi disputa cel mai ravnit titlu din industria auto
Organizatorii au inceput deja pregatirile pentru editia 2010 a acestei competitii cu nominalizarea candidatilor. Nu mai putin de 30 de modele isi disputa cel mai ravnit titlu din industria auto, cu mentiunea ca, pe parcurs, s-ar mai putea adauga noi modele, care nu au fost inca lansate pana in acest moment.

Lista modelelor care intra in competitie a fost alcatuita dupa niste reguli clare, care se aplica in fiecare an. Astfel, pentru ca un model sa fie admis printre candidati, acesta trebuie sa fie lansat in anul 2009, sa fie prezent pe cel putin 5 piete europene, iar cifra de vanzari anuntata de producator sa fie peste 5.000 de exemplare anual.

Pana in luna septembrie mai pot fi inscrise modele, dar numai daca respecta conditiile de mai sus.

Anul acesta, titlul Car of the Year a revenit modelului Insignia de la Opel, care a castigat la doar un punct diferenta fata de ocupantul pozitiei a doua, noul Ford Fiesta. Pe locul 3 s-a clasat a sasea generatie a modelului VW Golf, dar la o diferenta de aproape 100 de puncte fata de Fiesta.


Click aici pentru a descoperi candidatii editiei COTY 2010.


Despre autor:

Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.