Numarul utilizatorilor de internet din China se ridica la 253 de milioane, dupa o crestere de 20% inregistrata in primul semestru al acestui an, a anuntat Centrul chinez de informare in domeniul internetului (CNNIC).

Cresterea populatiei de internauti chinezi s-ar datora multiplicarii stirilor legate in special de catastrofe naturale, potrivit estimarilor CNNIC.

"Sirul de evenimente mediatice care au survenit i-a determinat pe tot mai multi sa caute informatii pe internet", privind, de exemplu, cutremurul din Sichuan sau toate noutatile legate de Jocurile Olimpice organizate la Pekin, precizeaza CNNIC.

Citeste si:

Numarul internautilor chinezi a inregistrat o crestere de 53% in 2007 si de 23% in 2006. Cu toate acestea, la o populatie de 1,3 miliarde de locuitori, rata de propagare, de 19,1% in China, este in continuare mai slaba decat media mondiala, de 21,1%.

Internetul s-a impus in China in special ca mijloc de comunicare, pe care cetatenii il pot folosi pentru a isi exprima opiniile, chiar daca sub controlul strict exercitat de autoritatile chineze, care incearca astfel sa previna mediatizarea problemelor sociale sau propagarea criticilor.