Daimler a preferat Ungaria ca destinatie pentru o noua fabrica, unde va construi noile generatii ale claselor A si B de la Mercedes-Benz. Am pierdut astfel o investitie de 800 de milioane de euro si 2.500 locuri de munca. Wall-Street descrie astazi, prin vocea specialistilor, cum a pierdut Romania aceasta oportunitate, desi era una dintre variantele pe care nemtii le luasera in calcul pentru constructia unei fabrici in Europa de Est

Noua fabrica se va situa la o distanta de circa 80 de kilometri fata de capitala Budapesta, iar prin aceasta investitie vor fi create 2.500 de noi locuri de munca.

"Intentionam sa construim o noua fabrica in Ungaria, pentru a ne creste competitivitatea si pentru a avea acces la potentialul neexploatat al pietelor din estul Europei", a declarat Dieter Zetsche, presedintele executiv al Daimler.

Daimler vrea ca noua fabrica sa produca patru variante aditionale pentru fiecare vehicul premium. Potrivit presei specializate, acestea vor include si o varianta cabrio cu trei usi, un SUV de dimensiuni mai reduse, o varianta cabriolet si un minivan.

Noua fabrica isi va desfasura activitatea in completarea celei din localitatea Rastatt (Germania), acolo unde sunt produse in prezent automobilele din clasele A si B ale Mercedes. Mai mult, Daimler va investi alte 600 de millioane de euro in aceasta fabrica din Germania, potrivit Automotive News Europe.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.