Plasamentele in obligatiuni devin o alternativa tot mai atractiva pentru cei care detin lichiditati in exces, piata devenind mai bogata in astfel de instrumente

Bancpost intra in hora obligatiunilor corporatiste Divizia Global Markets a Bancpost va lansa pe piata romaneasca, in luna iunie, o emisiune de obligatiuni in valoare de 50 milioane lei (15,3 milioane euro) cu o maturitate de cinci ani si dobanda in crestere dupa fiecare an.

"Emisiunea reprezinta o premiera pentru obligatiunile in lei datorita mecanismului de plata a dobanzii", au declarat reprezentantii bancii. Astfel, in schimbul dreptului pe care emitentul si-l rezerva de a rascumpara obligatiunile la oricare aniversare de cupon la 100% din pretul de emisiune (callability), emitentul va plati pentru obligatiuni o dobanda fixa de 7,25% pe an in primul an, 7,50% pe an in al doilea an, 7,75% pe an in al treilea an, 8,00% pe an in al patrulea an si 8,25% pe an la sfarsitul celui de al cincilea an.

Unul din motivele principale ale lansarii noii emisiuni este interesul aratat de comunitatea locala si internationala de investitori pentru plasamente in lei, anunta Bancpost.

De la inceputul anului, Bancpost a mai lansat pe piata romaneasca o emisiune de obligatiuni corporative cu scadenta in zece ani, precum si emisiuni de obligatiuni corporative structurate, la care plateste o dobanda variabila, in functie de evolutia cursului de schimb euro/leu.

Banca mama a Bancpost, EFG Eurobank Ergasias, a lansat pe piata internationala, prin intermediul subsidiarei din Londra - EFG Hellas PLC - doua emisiuni de obligatiuni corporative in moneda romaneasca.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.