Euro a coborit ieri pentru prima oara din toamna lui 2002 sub pragul de 3,3 lei, pe fondul vanzarilor masive de valuta si a nivelului ridicat al dobanzilor interbancare la depozitele in lei

Euro a coborat sub 3,3 lei Moneda nationala a urcat ieri la cea mai inalta cotatie a ultimilor patru ani si sase luni fata de euro, de 3,2974 lei/euro, ca urmare a nivelului ridicat al dobanzilor interbancare la depozitele in lei care sustin aprecierea acestuia, sustin dealerii.

"Leul era cotat in deschiderea sedintei de schimburi valutare la 3,3030 lei/euro si, imediat dupa aceea, presiunile pe vanzarea de valuta s-au intensificat, iar euro a scazut sub 3,3000 lei/euro, pentru ca nivelul mare al dobanzilor si emisiunea de titluri de stat a Ministerului Economisiei si Finantelor a crescut interesul pentru moneda nationala", a spus citat de NewsIn, analistul Credit Europe Bank, Melania Hancila. La jumatatea zilei leul s-a apreciat pana la 3,2900 lei/euro, spre deosebire de celelalte monede din regiune care avut o tendinta usoara de depreciere fata de euro.

Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs de 3.2974 lei/euro, fiind pentru prima oara in ultimii patru ani si jumatate cand euro coboara sub 3,3 lei. Ultima oara cand moneda europeana a fost cotata sub 3,3 lei a fost pe data de 30 octombrie 2002, cand BNR a afisat un curs de 32,909 lei/euro (32909 lei vechi)


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.