Comisia europeana a propus, marti, ca un numar de 17 state membre sa aplice in continuare o cota redusa de TVA, pana la sfarsitul anului 2010, pentru o serie de servicii.

Bruxelles propune ca Belgia, Franta, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Spania si Marea Britanie sa continue aplicarea cotei reduse de TVA pana la 31 decembrie 2010 pentru anumite servicii precum renovarile rezidentiale, de igiena (frizerii, firme de curatare a geamurilor), ingrijire la domiciliu si reparatii minore, informeaza NewsIn.

Tot Comisia propune ca Grecia sa extinda baza de impozitare a cotei reduse de TVA. in egala masura, propunerea vizeaza aplicarea unor astfel de reduceri si statelor care doresc sa promoveze pentru prima data TVA redus in special pentru serviciile intens solicitante pentru forta de munca. Aici se face referire la Cipru, Cehia, Finlanda, Ungaria, Malta, Letonia, Polonia si Slovenia.

In februarie cele 25 de state membre au cazut de acord pentru prelungirea pana la sfarsitul anului 2010 a prevederilor legate de aplicarea unor cote reduse de TVA pentru anumite servicii.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.