Vanzarile de apa minerala si racoritoare din marile magazine au crescut in lunile de vara cu 25% fata de celelalte perioade ale anului.

''Toate lichidele sezoniere au crescut au aproape 25%, cresterea fiind probabil legata si de campionatul mondial de fotbal'', a declarat pentru Rompres directorul de marketing Carrefour, Andrea Mihai.

Circa 70% din consumul total de apa minerala este reprezentat de cea carbonatata, in Romania imbuteliindu-se in prezent peste un miliard litri de apa minerala. Desi mai mult de o treime din apele minerale ale Europei se gasesc in tara noastra, consumul de apa la romani este de patru ori mai mic fata de media europeana.

Conform statisticilor doar sapte la suta din consumul total de lichide al romanului este reprezentat de apa, restul de 93 la suta fiind alte lichide, precum bere, vin, lapte, lichide colorate.

Studiile arata ca cea mai mica cantitate de apa imbuteliata consumata pe cap de locuitor se inregistreaza in Italia. Un italian consuma, in medie, cate doua pahare de apa plata sau minerala pe zi.

Conform statisticilor, Statele Unite ale Amercii se afla pe primul loc in topul celor mai mari consumatori de apa imbuteliata, cu 26 miliarde de litri anual. Pe locul doi se situeaza Mexic, urmat de China si Brazilia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.