In contextul noilor miscari pe piata mass-media si, mai ales, in cadrul tendintei noi aparute ca un ziar sa aiba in spate si o televiziune si viceversa, grupul elvetian de presa Ringier are in proiect deschiderea unui post de televiziune

Primul pas a fost facut deja, reprezentanta din Romania a grupului inregistrind la OSIM numele postului: "Ringier TV". Surse din cadrul companiei elvetiene ne-au declarat ca Thomas Landolt va avea, azi, o intilnire cu presedintele CNA, Ralu Filip, cel mai probabil pentru a inainta cererea de licenta tv prin satelit.

Proiecte mari

Detinator al publicatiilor "Evenimentul Zilei", "Libertatea", "Capital", "Compact", "Pro Sport", "Bolero", "Lumea femeilor", "Tv Mania", "TV satelit", "Unica", "Bravo", Ringier pare a-si dori sa se alinieze contextului in care orice imperiu media detine si o televiziune. Surse din cadrul grupului de presa ne-au declarat ca dorinta de a deschide si o televiziune sub umbrela Ringier este una mai veche, cam de anul trecut facindu-se demersurile in acest sens.

De altfel, Ringier a facut primul pas, inregistrind la OSIM, pe linga alte marci, si "Ringier Tv". Pe linga numele televiziunii, elvetienii au mai inregistrat si "Ringier Print", componenta a grupului existenta si in alte tari unde isi desfasoara activitatea, dar de curind in Romania. La aceasta tipografie vad lumina tiparului "Evenimentul Zilei" si "Compact", precum si "Gardianul", "Realitatea Romaneasca", "Bucharest Daily News".

Grupul de presa elvetian pare sa aiba si alte proiecte, cel putin asa se explica faptul ca vrea sa mai inregistreze la OSIM (asta daca in termen de trei luni de la aparitia in buletinele oficiale ale OSIM a marcilor nu vor exista opozanti) si "Express" sau "Zona Media Z". Aceleasi surse ne-au mai precizat, de altfel, ca reprezentantul Ringier, Thomas Landolt, va avea, astazi, o intilnire cu presedintele CNA, Ralu Filip, cel mai probabil pentru a incepe demersurile necesare obtinerii licentei tv.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.