Companiile aeriene low-cost si-au pregatit ofertele speciale de preturi joase pentru sezonul estival

Operatorul aerian cu costuri reduse Blue Air lanseaza pentru aceasta vara promotii pentru opt destinatii. Preturile, fara taxe de aeroport, incep de la un euro si ajung la 61 de euro.

Compania cu capital integral romanesc a anuntat un pret de baza de un euro pentru un zbor pe ruta Baneasa - Frankfurt, in limita locurilor disponibile. Acelasi pret se aplica si rutei Arad-Valencia.

Cei care vor sa mearga la shopping in Milano vor trebui sa achite 31 de euro pentru a ajunge in orasul italian. Pentru Maastricht, un client adult va plati un pret de baza de 41 de euro, iar pentru Roma suma creste cu 10 euro, excluzind taxele de aeroport.

Un drum cu Blue Air spre Paris costa 56 de euro, cu 5 euro mai scump decit spre Roma, dar cu tot atit mai ieftin decit destinatiile Torino, Barcelona sau Lyon, unde pretul unui bilet pentru o persoana adulta incepe de la 61 de euro.

Pentru Barcelona, compania a anuntat ca a incetat sa mai opereze pe aeroportul din Reus.

Potrivit lui Gheorghe Racaru, directorul general al Blue Air, estimarile pentru numarul de clienti transportati pe parcursul lunii iunie se ridica la 30.000 de persoane. "Ne asteptam ca in lunile iulie, august si septembrie sa avem un minimum de 45.000 de persoane pe luna", a declarat Racaru.

De la inceputul acestui an si pina in prezent, Blue Air a transportat un total de 140.000 de persoane, a precizat Racaru.

MyAir se specializeaza pe cursele din Italia

Un alt operator low-cost, MyAir, care si-a inceput activitatea in Romania in decembrie 2004, a anuntat pentru aceasta vara ca cele mai mici preturi oferite pentru una dintre cele patru destinatii italiene incep de la 10 euro, fara taxe.

MyAir opereaza sase zboruri pe saptamina spre Milano, cinci spre Venetia si cite trei spre Napoli si Roma.

Compania are o flota compusa din cinci avioane Airbus de tip A 320, fiecare avind o capacitate de 180 de locuri.

"Din 17 decembrie 2004 si pina in iunie 2006 am transportat peste 1,3 milioane de pasageri, dintre care 260.000 pe destinatia Romania, iar gradul de ocupare a curselor a depasit 75%", a spus Alina Rus, Manager in cadrul MyAir.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.