Ministrul Finantelor publice, Daniel Chitoiu, a anuntat, marti, ca in cadrul CSAT a fost aprobata privatizarea CFR Marfa, iar miercuri in Guvern va fi adoptata strategia de privatizare a companiei.

"Ministerul Transporturilor va incepe demersurile pentru privatizare, maine (miercuri - n.r.) in sedinta de Guvern se va aproba strategia de privatizare, urmand ca pana la jumatatea lunii iunie sa avem desemnat castigatorul la CFR Marfa. (...)

Este vorba despre o privatizare cu un investitor strategic, cu o garantie de participare de 10 milioane de euro, sa nu mai avem participanti de calibrul Olchim si, de asemenea, va fi cu plic inchis, deci licitatie cu investitor strategic", a declarat vicepremierul Chitoiu, citat de MEDIAFAX.

Statul va ceda pachetul majoritar al CFR Marfa prin negociere pe baza de oferte preliminare si neangajante, etapa urmata de licitatie cu oferta in plic, unde garantia de participare va fi echivalentul in lei a 10 milioane euro, reprezentand 17% din valoarea nominala a actiunilor detinute de stat, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.