Guvernul va sesiza Directia Nationala Anticoruptie ca urmare a neregulilor constate in atribuirea contractelor de lucrari la autostrazile Nadlac-Arad si Orastie-Sibiu, a anuntat presedintele Autoritatii de Reglementare a Achizitiilor Publice, Dan Vladescu.

In urma cu trei saptamani, Guvernul a prezentat concluziile unui raport al Corpului de Control al premierului din care rezulta ca lucrarile de constructie de drumuri nationale si autostrazile sunt intarziate deoarece firmele de constructii nu dispun de personal si utilaje suficiente, pe masura contractelor, si lucreaza in acelasi timp pe mai multe santiere.

Verificarile au fost derulate la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, pentru identificarea cauzelor care au determinat intarzieri in executia lucrarilor de infrastructura rutiera aflate in derulare, perioada verificata fiind 1 ianuarie 2007-31 august 2012.

CNADNR a reziliat recent contractul pentru construirea primului tronson al autostrazii Nadlac-Arad, motivul principal fiind intarzierea lucrarilor.

Totodata, CNADNR a anuntat ca va relua in ianuarie licitatia pentru primul tronson al autostrazii Nadlac-Arad, dupa rezilierea contractului cu asocierea condusa de compania Romstrade, detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache, si estimeaza ca al doilea tronson va fi finalizat la termen, respectiv in aprilie 2013.

Citeste si: De ce a fost arestat Nelu Iordache: "Lasat in libertate, ar putea comite alte infractiuni"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.