Angajatii de la combinatul Oltchim Ramnicu Valcea au primit salariile restante pentru luna septembrie, iar conducerea sindicatului negociaza cu muncitorii aflati in greva foamei, pentru a-i determina sa renunte la protest.

Potrivit MEDIAFAX, presedintele interimar al Sindicatului Oltchim, Corneliu Cernev, a declarat ca salariile pentru luna septembrie au fost virate pe cardurile muncitorilor, spunand ca spera ca pana la sfarsitul lui noiembrie oamenii sa primeasca si banii pentru luna octombrie.

"Banii pentru luna septembrie au inceput sa intre pe cardurile salariatilor si speram ca pana la sfarsitul lunii sa intre si banii pentru luna octombrie, pot fi platite drepturile aferente concediului de odihna, s-a virat in conturile CAR-ului suma de 6 miliarde de lei. In acest moment nu sunt proteste la Oltchim si incercam sa negociem cu cei sase grevisti ai foamei pentru a-i determina sa renunte la aceasta forma extrema de protest, ei au spus ca vor inceta greva foamei numai dupa o discutie cu Victor Ponta. Incercam sa-i convingem sa renunte. A fost repornita sectia de propenoxid, urmand ca pana maine (n.r. - vineri) sa mai fie repornite alte doua sectii ale combinatului, polieteri si sinteze organice, asa ca am functiona la sfarsit de saptamana la o capacitate de productie de 30%", a declarat Corneliu Cernev.

Angajatii Oltchim au decis, miercuri, sa suspende protestele dupa ce au fost anuntati ca restantele salariale pentru luna septembrie le vor fi achitate joi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.