Deputatii au adoptat cu 186 voturi "pentru", Ordonanta 15/2012 privind plata TVA la incasare pentru intreprinderile mici si mijlocii.

Comisia de buget a avizat favorabil aceasta Ordonanta.

Presedintele Comisiei, Eugen Nicolaescu, a aratat ca, in scopul armonizarii legislatiei nationale privind TVA, la prevederile comunitare in domeniu si pentru asigurarea unui cadru fiscal propice redresarii intreprinderilor mici si mijlocii aflate in situatii dificile datorate crizei actuale si lipsei de lichiditati, pentru cresterea vitezei de circulatie a banilor in economie si colectarea mai eficienta a taxei pe valoarea adaugata, se impune introducerea unui sistem de plata a TVA la incasare pentru aceste categorii de contribuabili, scrie MEDIAFAX.

Camera Deputatilor este for decizional.

Plenul Senatului a adoptat, in septembrie, cu unanimitate, Ordonanta prin care este modificat Codul fiscal in sensul platii TVA pentru facturi la incasare, in cazul contibuabililor care inregistreaza o cifra de afaceri sub 2.250.000 de lei.

Masura platii TVA la incasare ar urma sa fie aplicata incepand cu 1 ianuarie 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.