Dan Diaconescu a ajuns in cele din urma sa vorbeasca cu ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, dupa ce nu s-a inteles cu Remus Vulpescu.

Dan Diaconescu a povestit ca ministrul Economiei si-a cerut scuze pentru purtarea membrilor Executivului care l-au acuzat pe patronul OTV in ultimele cateva zile de fraude si alte ilegalitati.

Ministrul Economiei nu a putut participa la intalnirile de la sediul OPSPI, a precizat Diaconescu, si prin urmare nu a stiut ce s-a intamplat la aceste sesiuni de negocieri. Diaconescu s-a oferit sa plateasca salariile angajatilor Oltchim, facand o cerere in acest sens catre Guvern, a epxlicat prezentatorul TV.

Consiliul de Administratie al Oltchim si Guvernul urmeaza sa ia o decizie legala in acest sens, Dan Diaconescu argumentand ca "este gata sa vireze si astazi banii, dar sa se gaseasca o metoda legala".

Patronul OTV a prezentat mai multe documente oficiale ale licitatiei in care se precizeaza ca "plata se va face la o data stabilita de comun acord, dar nu mai tarziu de 14 februarie 2013".

"Sa va mai spun ceva ca nu ati pus breaking news degeaba pe ecran. Se spune aici atat de clar: cumparatorul are posibilitatea de la semnare si in fiecare zi pana la momentul platii sa obtina fondurile necesare pentru efectuarea integrala a acestor plati. Altfel spus, persoana care liciteaza si care castiga trebuie sa achite garantia si caietul de sarcini si apoi sa treaca sa stranga bani. Noi am spus asa: vom plati la data semnarii. Puteam sa spunem ca vom plati la sase luni dupa data semnarii, pe 14 februarie 2013", a declarat diaconescu.

Dan Diaconescu a mai precizat ca in sase zile nu s-a negociat nimic, "am ascultat muzica si ne-am certat pe procesul verbal".

"Parerea mea este ca negocierea de-abia acum incepe. Suntem gata sa platim 45 de milioane de dolari acum, dar noi nu semnam acest contract. Dupa ce-mi iau masuri asiguratorii ca nu voi fi acuzat de mita, atunci voi plati salariile angajatilor".

Citeste si:
Comisia Europeana cere Romaniei sa recupereze de la Oltchim...
Comisia Europeana cere...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.