Victor Ponta l-a criticat, vineri, pe Dan Diaconescu despre care a spus ca este "exponentul unui grup de interese care a manipulat opinia publica".

"Nu ascund ca am primit note, ca am vorbit si cu directorul SRI si cu directorul SIE despre ce informatii detin ei referitoare la Oltchim, la eventuale incalcari ale legii, la grupul de interese care se afla implicat in aceasta privatizare, la grupul de interese care a participat la o operatiune de manipulare a opiniei publice din Romania. Diaconescu este exponentul, domnia sa este cel care a participat direct, dar vedeti ca eu, spre deosebire de domnul presedinte Basescu, n-am spus neaparat grup de interese ilegitim, ci de interese, ca daca e legitim sau ilegitim trebuie sa stabileasca organele", a declarat Ponta, potrivit realitatea.net.

Negocierile pentru Oltchim se reiau luni. Diaconescu: Guvernul face un circ mediatic

De asemenea, premierul a spus ca Diaconescu trebuie sa plateasca suma promisa, nu sa spuna ca "are un prieten care are un alt prieten care ar avea banii".

"Vreau sa explic totusi un lucru pe care cred ca totusi cei mai multi l-am inteles: castigatorul licitatiei trebuie sa vina sa plateasca pretul. Nu poate sa vina sa zica ca are un prieten care are un alt prieten care ar avea vreo 45 de milioane, ca ideea nu a fost sa vedem daca prietenii domnului Diaconescu au bani, ideea a fost sa plateasca pretul. Luni trebuie sa transfere in contul Ministerului Economiei cei 45 de milioane, sper ca nu cash, sa nu vina cu valiza", a mai adaugat Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.