Avocatul lui Dan Diaconescu, Daniel Fenechiu, a explicat ca la momentul organizarii licitatiei pentru Oltchim, nu i s-a cerut sa faca dovada banilor pe care ii are in cont.

Dan Diaconescu va reveni astazi in tara de la Viena, urmand sa aterizeze pe aeroportul Otopeni in jurul orei 13:00, a declarat miercuri Daniel Fenechiu, unul dintre avocatii omului de afaceri, aflat la sediul Ministerului Economiei.

Avocatul patronului OTV a mai sustinut ca, la momentul organizarii licitatiei pentru privatizarea Oltchim, lui Dan Diaconescu nu i s-a cerut sa faca dovada banilor pe care ii are in cont, relateaza hotnews.ro.

"OPSPI nu poate sa ne ceara ceva in plus, pentru ca nu are nicio baza legala. OPSPI poate cel mult sa ne roage sa venim cu documente in plus. La momentul organizarii licitatiei, conditia era aceea ca cineva sa faca o oferta si sa dea niste declaratii. Declaratiile erau ca plata se va face din sume proprii sau din sume atrase. Nu pot face declaratii pe aceasta tema, e interpretabila
", a afirmat avocatul, intrebat de jurnalisti daca Dan Diaconescu detine suma necesara.

Victor Ponta a declarat ca daca Diaconescu nu va plati suma de 45 de milioane de euro cu care a castigat licitatia, acesta ar putea fi acuzat de inselaciune si frauda.

Avocatii lui Dan Diaconescu au mai spus ca sunt pregatiti sa continue negocierile cu Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) pentru preluarea actiunilor statului la Oltchim, mentionand insa ca "nu este nicio graba" pentru semnarea contractului de privatizare.

"Ieri (marti - n.r.) am prezentat OPSPI doua seturi de propuneri. Suntem pregatiti sa negociem, dar nu este nicio graba in privinta semnarii contractului", a declarat Fenechiu, citat de MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.