Dan Diaconescu nu va putea participa la privatizarea CFR Marfa, ca persoana fizica, ci doar asociat cu firme sau fonduri de investitii, care sa indeplineasca criteriile impuse de Ministerul Transporturilor referitoare la capacitatea financiara sau operationala, potrivit MTI.

"Va putea in masura in care se va asocia intr-un consortiu, care va putea demonstra ministerului ca indeplineste criteriile de precalificare cu privire la experienta, la capacitati financiare, la capabilitate operationala. Numai asa, daca ne referim la acest domn", a declarat, marti, Cristina Militaru, sef Serviciu Privatizare in cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, potrivit MEDIAFAX.

Militaru a raspuns unei intrebari venite din partea presei cu privire la posibilitatea participarii lui Dan Diaconescu la privatizarea CFR Marfa, la finalul unei sedinte de dezbatere publica organizata de Ministerul Transporturilor privind un proiect de hotarare de guvern pentru aprobarea strategiei de privatizare a CFR Marfa si a mandatului institutiei pentru implementarea acesteia.

Ea a afirmat ca va fi nevoie de o firma din domeniu sau fonduri de investitii care, la randul lor, sa fie asociate cu persoane juridice care pot indeplini criteriile operationale, tehnice sau economice care urmeaza sa fie inscrise in caietele de sarcini.

"O persoana fizica, simpla, nu va putea participa in nume propriu la aceasta privatizare", a spus Militaru.

Citeste si: Investitori din Cehia si Polonia, interesati sa preia CFR Marfa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.