Oficiul Participantilor Statului si Privatizarii in Industrie organizeaza, vineri, licitatia cu oferta in plic pentru vanzarea a 54,8062% din capitalul social al combinatului Oltchim Ramnicu Valcea.

[UPDATE] Oferta lui Dan Diaconescu pentru actiunile Ministerului Economiei la Oltchim Ramnicu Valcea este de 203,14 milioane lei (45 milioane euro).

Oferta se refera doar la pachetul de actiuni al Ministerului Economiei, de 54,8%, nu si la creantele Electrica si AVAS, in suma de 410 milioane euro.

PCC ofera 13.4 milioane de lei pentru pachetul de actiuni, 13.4 milioane lei pentru creanta AVAS si 13.4 milioane lei pentru creanta Electrica. Cele trei oferte sunt doar pentru varianta cumpararii in bloc a celor trei active.

Chimcomplex Borzesti ofera 18.8 milioane lei pentru cumpararea individuala a pachetului de actiuni, 202.6 milioane lei pentru cumpararea individuala a creantei Electrica si 221.4 milioane lei pentru cumpararea in bloc a tuturor celor trei active.

Chimcomplex nu a depus oferta pentru cumpararea tuturor activelor, asa ca oferta in bloc ar putea sa nu fie luata in considerare

Aisa Invest
ofera 30 milioane lei pentru cumpararea individuala a pachetului de actiuni.


[UPDATE]
Seful OPSPI, Remus Vulpescu, a declarat vineri, inaintea licitatiei pentru preluarea Oltchim, ca este ideal sa fie vandute atat actiunile combinatului, cat si toate creantele asupra companiei.

"Este ideal sa se produca adjudecarea tuturor creantelor Oltchim, pentru ca astfel statul nu mai pastreaza un control al companiei", a afirmat Vulpescu, potrivit MEDIAFAX.

"Nu vor fi vandute creante daca nu vor fi vandute actiuni", a mentionat Vulpescu.


[UPDATE] Toate cele patru oferte primite de OPSPI pentru privatizarea Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT), depuse de companiile PCC SE, Aisa Invest, Chimcomplex si Dan Diaconescu, au fost acceptate pentru licitatia deschisa cu strigare.

Potrivit MEDIAFAX, compania PCC, actionar minoritar al Oltchim, a depus oferta atat pentru cumpararea actiunilor detinute de Ministerul Economiei la Oltchim, cat si pentru preluarea creantelor AVAS si Electrica asupra combinatului chimic, evaluate la 410 milioane de euro.

Citeste si:
Ciolacu: "Cine are bani traieste, cine n-are, moare!"
Ciolacu: "Privatizarea...

Omul de afaceri Stefan Vuza a depus doua oferte pentru achizitia actiunilor la Oltchim, prin firmele Aisa Invest si Chimcomplex. El vrea sa preia doar creanta Electrica fata de Oltchim.

Presedintele PP-DD, Dan Diaconescu, a depus oferta doar pentru cumpararea actiunilor statului la combinatul chimic, nu si pentru cele doua creante.


Potrivit realitatea.net, daca va fi cazul, licitatia cu oferta in plic va fi urmata de licitatie cu strigare.

Actiunea va incepe la ora 12:00, la sediul Oficiului.

Seful OPSPI, Remus Vulpescu, a anuntat ca exista patru oferte pentru cumpararea Oltchim: PCC, Chimcomples, AISA Invest si Dan Diaconescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.