Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc a anuntat ca peste 1,5 milioane de turisti romani au mers, in aceasta vara, pe litoralul romanesc.

Potrivit adevarul.ro, numarul de turisti este cu 15% mai mare fata de anul trecut. Mai mult de atat, cei 1,5 milioane de turisti au cheltuit aproximativ 270 milioane de euro.

Doar pentru cazare si masa, fiecare turist a cheltuit, in medie, intre 180 si 200 lei/zi, adica 720 milioane de lei sau 160 milioane de euro.

"Pe langa acestia, estimam ca turistii cazati la negru au cheltuit cel putin 500 milioane lei, respectiv 110 milioane de euro", a declarat Dragos Raducan, vicepresedintele FPTR.

Astfel, suma cheltuita de turistii romanii cazati in structurile clasificate si la negru se ridica la aproximativ 270 milioane de euro.

Si numarul de turisti straini a crescut. 38.000 de vizitatori din strainatate s-au cazat pe litoralul romanesc, in crestere cu 30% fata de anul trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.