Bugetul Institutului Cultural Roman (ICR) pe 2012 a fost redus cu o treime la rectificarea bugetara, la 28,5 milioane de lei.

La rectificarea bugetara, Guvernul a redus bugetul ICR pe 2012, de 43 de milioane de lei, cu 14,5 milioane de lei, taierile fiind operate la bunuri si servicii - 13,5 milioane de lei, cheltuielile de personal - 1 milion de lei - si deplasari - 47.000 de lei.

Patapievici si-a dat demisia din fruntea ICR

Astfel, ICR ar trebui sa se incadreze pana la sfarsitul anului intr-un buget de 28,5 milioane de lei - bani care au fost deja cheltuiti -, avand un deficit de 5 milioane de lei.

In acedste conditii, institutul nu-si va mai putea desfasura proiectele programate pana la sfarsitul anului, fiind afectate, printre altele, si pregatirile pentru participarea Romaniei in calitate de tara invitata de onoare la Salonul de Carte de la Paris din 2013. ICR deschisese o linie speciala de finantare pentru realizarea cat mai multor traduceri din literatura romana in franceza, pentru standul Romaniei de la Paris pe care il organizeaza anul viitor, insa nu vor mai exista fonduri pentru aceasta, a precizat pentru MEDIAFAX secretarul general al ICR Dan Croitoru.

"Situatia e dezastruoasa",
a mai spus acesta, precizand ca vor fi anulate foarte multe proiecte, avand in vedere faptul ca cele 18 filiale ICR din strainatate organizau fiecare 1 - 2 evenimente pe saptamana.

Ministerul Finantelor anuntase ICR, pe 18 iulie, ca urmeaza sa i se reduca bugetul aprobat pentru 2012 cu 14,5 milioane de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.