Procurorii DNA au retinut luni seara 11 persoane in dosarul evaziunii fiscale cu produse petroliere, printre care se regasesc si fostul sef al DGIPI Constanta, Dan Secareanu, si Viorel Comanita, fost sef al Vamilor.

In acest dosar au mai fost emise ordonante de retinere si pentru alti oameni de afaceri.

Fostul sef ANAF, Sorin Blejnar, este cercetat in acest dosar pentru instigare la evaziune fiscala.

Unul dintre avocatii din acest caz a spus la iesirea din sediul DNA ca mai multe persoane au fost retinute, printre care si cei doi. Totodata, avocatul a aratat ca unii dintre cei vizati de aceasta ancheta au dat declaratii in cauza, admitand infractiunile pentru care sunt cercetati. El a lasat sa se inteleaga ca parte din cele declarate de catre cei vizati in aceasta cauza ar duce la concluzia ca Sorin Blejnar s-ar face vinovat de faptele de care este acuzat, potrivit gandul.info.

In perioada mai 2011 – iulie 2012, inculpatii Guliu George, Chirvasitu Dumitru, Juganaru Andrei Florin si Nemes Radu si Nemes Dana au constituit si coordonat o grupare infractionala organizata prin initierea unui amplu mecanism evazionist ce vizeaza sustragerea de la plata accizelor aferente a peste 33.000 de tone de motorina care au fost comercializate pe piata interna sub denumirea unor produse petroliere inferioare. In aceasta modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 15 milioane de euro reprezentand accize si TVA neachitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.