Dintre legumele si fructele comercializate in cele mai mari magazine din tara noastra doar un sfert provin din tara noastra, potrivit unui studiu WWF Romania.

"Nici 30% dintre legumele si fructele din cele mai mari magazine din Romania nu provin din tara, iar trendul nu este unul favorabil producatorilor romani", spune Magor Csibi, director WWF - Romania.

De asemenea, niciun hipermarket nu vinde legume sau fructe romanesti care sa provina din agricultura ecologica, conform gandul.info.

Producatorii autohtoni de rosii sunt izgoniti de pe piata

Procentul de lapte de provenienta romaneasca vandut in magazine este mai mare (68%), dar cu toate acestea romanii gasesc doar un singur brand de lapte certificat ecologic pe rafturile a 7 retaileri din 10.

Produsele ecologice romanesti pot deveni brand de tara

Privind comercializarea de oua, la aceasta categorie vanzatorii stau mai bine. In supermarketurile si hipermarketurile incluse in studiu, ouale provin in proportie de peste 99% din Romania, iar 7 dintre cei 10 retaileri comercializeaza oua romanesti certificate ecologic.

Citeste si Hipermarketurile vor fi obligate sa evidentieze produsele romanesti


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.