Romania are o pozitie de lider absolut in Europa Centrala si de Est in ceea ce priveste productia de energie eoliana, se afirma intr-un raport al Programului pentru conducere durabila (Programme for Sustainability Leadership).

Aproape un sfert din toate unitatile eoline din noile state membre ale UE sunt situate pe teritoriul Romaniei, se afirma in document, citat de evz.ro.

Partea de sud-vest al tarii are cel mai bun potential pentru productia de energia eoliana, iar principala piedica pentru construirea unor unitati noi este capacitatea limitata a sistemului national de transport al curentului electric.

Bate vant de investitii: Romania, in topul tarilor atractive pentru energia eoliana

In momentul de fata Romania se confrunta cu un adevarat boom al investitiilor in energia eoliana. In ultimii doi ani capacitatile instalate au crescut de cel putin zece ori.

Au fost emise licente pentru conectarea la retelei nationale a unor unitati cu o capacitate totala de 17.000 de megawati, in conditiile in care reteaua ar putea sa suporte doar 3.300 megawati (din care 1.000 de megawati sunt deja conectate),
se noteaza in raport.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.