Romania a coborat in ultimul an cu trei locuri, pana pe 53 din 59 de tari, intr-un top al competivitatii economice realizat de scoala de business IMD din Elvetia.

Pozitia Romaniei in clasament s-a deteriorat pe toate criteriile principale de departajare, insa cea mai abrupta schimbare a perceptiei companiilor straine vizeaza infrastructura. Astfel, Romania a coborat cu opt pozitii de pe 42 pana pe 50, in privinta perceptiei privind infrastructura.

Studiul, realizat in baza interviurilor cu directori in companii internationale, releva totodata scaderea increderii companiilor straine in performantele economice, eficienta guvernului si a mediului de afaceri, criterii care plaseaza Romania pe locul 52 in randul celor 59 de tari.

Dintre statele vecine, Ungaria se plaseaza pe 45 in topul competitivitatii, Bulgaria pe 54, iar Ucraina pe 56. Romania este perceputa drept mai putin competitiva decat Kazahstanul (locul 32), Turcia (38) sau Rusia (48).

Pe primele locuri in top s-au clasat Hong Kong, SUA, Elvetia, Singapore si Suedia, relateaza realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.