Romania are cel mai mic nivel din Uniunea Europeana privind cumparaturile facute pe Internet, doar 6% dintre romani preferand aceasta modalitate, releva Tabloul de bord al pietelor de consum.

Romanii sunt urmati de bulgari (7% fac cumparaturi prin intermediul Internetului) si italieni (15%). In schimb, majoritatea locuitorilor din Marea Britanie (71%), Danemarca (70%), Olanda (69%) si Luxemburg (65%) sunt impatimiti ai cumparaturilor online, scrie evz.ro.

O alta concluzie a studiului este aceea ca, in timp ce comertul electronic continua sa se extinda, tranzactiile raman in mare masura interne, in pofida potentialului reprezentat de paleta mai larga de alegeri si de economiile care se pot realiza dincolo de frontiere.

Cine sunt romanii care cumpara cel mai mult de pe Internet?

Studiul arata ca 43% dintre romani (fata de 58% media in UE) au incredere ca autoritatile nationale le protejeaza drepturile de consumatori, iar 51% din romani (comparativ cu 62% din europeni) simt ca sunt protejati in mod adecvat prin masurile national de protectie a consumatorilor.

Pe de alta parte, 51% dintre consumatorii romani (cea mai mare proportie din UE) cred ca un numar semnificativ de produse sunt nesigure, comparativ cu numai 6% in Finlanda si 7% in Olanda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.