Bugetul general consolidat al Romaniei a incheiat primele patru luni ale anului cu un deficit de 5 miliarde de lei, echivalent cu 0,83 % din PIB.

Anul trecut, la finele lunii aprilie, deficitul bugetului general consolidat era de 4,4 miliarde lei, respectiv 0,75% din PIB, scrie evz.ro.

Au crescut veniturile bugetului general consolidat, 62 miliarde de lei, fiind cu 7,4% mai mari fata de aceeasi perioada a anului precedent.
Guvernul a facut mai multi bani si din venituile fiscale.

Acestea au inregistrat o crestere cu 10,1% fata de anul precedent, evolutii favorabile inregistrandu-se la taxa pe valoarea adaugata (+5,8%), accize (+5%) si impozit pe venit (+17,5%).

Din pacate au crescut si cheltuielile, motiv pentru care avem un deficit de peste 5 miliarde de lei. Cheltuielile bugetului general consolidat in suma de 67,3 miliarde lei, au crescut in termeni nominali cu 7,9% fata de anul precedent, si cu 0,3 puncte procentuale ca pondere in PIB.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.