Prim-ministrul Victor Ponta a declarat ca a discutat telefonic cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, despre noul maxim al euro si ca i-a transmis ca Guvernul este pregatit sa ia toate masurile necesare pentru orice fel de problema care poate aparea pe plan european.

“L-am anuntat pe guvernator ca, din punct de vedere al Guvernului, suntem pregatiti sa luam toate masurile necesare pentru orice fel de problema care poate aparea pe plan european", a spus Ponta, raspunzand astfel unei intrebari referitoare la noul maxim istoric atins de euro in cursul zilei de luni.

Ponta a spus ca nu doar in Romania este influentat cursul de schimb, ci si in Polonia, tara cu care Romania trebuie comparata si care a inregistrat o modificare mai semnificativa a cursului, desi are date economice foarte bune
, conform mediafax.ro.

Vasilescu: BNR este pregatita, in cazul in care bancile grecesti au probleme

"Am incredere totala in modul in care aceasta problema e gestionata de BNR. Actiunile Guvernului vor fi coordonate, vor fi in aceeasi directie cu cele ale BNR", a precizat Victor Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.