Reducerea TVA pentru anumite sectoare sau produse nu are efecte benefice pentru consumatori, intrucat duce adeseori la evaziune, iar FMI nu incurajeaza, ca principiu, cotele diferentiate de TVA, a declarat seful misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks.

"Ca principiu general, noi la FMI recomandam sa nu fie niveluri speciale de TVA. O astfel de masura duce la evaziune si nu ajuta sectoarele. Nu recomandam reduceri ale TVA pe anumite sectoare sau produse", a spus Franks.

Premierul Victor Ponta a declarat marti ca, impreuna cu ministrul Agriculturii, a inceput sa faca "toate presiunile" asupra ministrului de Finante, pentru introducerea incepand cu anul viitor a unei scheme in care 15% din TVA platita la alimente sa fie restituita producatorului care vinde in mod legal, informeaza MEDIAFAX.

La finele saptamanii trecute, Ponta a declarat ca masura reducerii TVA la alimente este necesara si ca aceasta se va regasi "cel tarziu" in proiectul bugetului de stat pe anul 2013.

Ministrul Finantelor, Florin Georgescu, a afirmat ca o eventuala reducere a taxei la alimente va fi decisa dupa alegerile din toamna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.