Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat marti ca reducerea TVA la alimente este o prioritate si ca spera ca in acest an sa poata fi introdusa pe zona de morarit si panificatie.

"Reducerea TVA-ului la alimente este o prioritate si sper ca in aceste sase luni sa dam macar un exemplu. Nu pot sa va spun ca va fi de la 1 iunie, 1 iulie, probabil spre sfarsitul anului, dupa discutiile cu Ministerul de Finante, care stiti si dumneavoastra ca nu sunt foarte usoare si mai ales cu FMI, care deja a ridicat aceasta problema la modul informal", a spus Constantin.

Ministrul spera ca astfel se va putea crea un precedent pentru combaterea evaziunii fiscale, relateaza realitatea.net.

"Speram sa putem introduce reducerea TVA-ului pe zona de morarit si panificatie pentru a da un exemplu ca in acest mod putem sa combatem evaziunea fiscala. Nu am cifrele exacte ale evaziunii din agricultura si toate sectoarele conexe, dar o evaziune foarte mare avem la cereale, la panificatie, la morarit, la carne, flori si alte domenii care, cred eu, pot aduce un plus la bugetul de stat", a adaugat ministrul.

Citeste si: Alimentele romanesti sunt cele mai "sigure"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.