Business 3 Mai 2012 10:57
Daca in anul precedent 77% dintre angajatii romani si-ar fi schimbat jobul pentru un salariu mai mare, in 2012 se observa o diminuare a influentei acestui factor.

In prezent, 51% dintre respondenti au nominalizat "salariul" ca prim motiv al schimbarii locului de munca. Acesta este urmat de recunoasterea profesionala (19%) si dorinta de a profesa in domeniul de interes (18%). Printre alte motive ce ar putea sta la baza schimbarii locului de munca se numara si ocuparea unui post de manager/team leader (7%), barbatii fiind mai motivati din acest punct de vedere (56% vs. 44%).

Cele mai importante aspecte care i-ar determina pe romani sa isi schimbe locul de munca, ce influenteaza procesul de selectie a unei oferte, au ramas neschimbate. Beneficiile financiare, oportunitatile de dezvoltare si recunoasterea muncii raman in top, insa remuneratia pierde teren in fata dorintei de a profesa in domeniul in care candidatii au si finalizat studiile.

Alte beneficii care influenteaza procesul de selectie al unui job sunt asigurarea medicala, urmarita cu precadere de respondentii de sex feminin (86%), masina de serviciu si concediile platite partial de angajator, cele din urma fiind dorite cu precadere de catre barbati, in proportie de 83%, respectiv 67%.

Cresterea fidelitatii angajatilor, implicit reducerea fluctuatiei de personal, pot fi realizate si printr-un program de evaluare si compensare a performatei, non-financiara, care sa vina in completarea pachetului salarial.

Sondajul a fost efectuat la nivel national pe pagina de candidati BestJobs in martie-aprilie 2012, pe un esantion total de 1920 de respondenti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.