Comisia Federala pentru Comert din SUA a angajat un procuror pentru a conduce o investigatie legata de posibilele incalcari ale prevederilor legale anti-trust de catre gigantul Google.

Aceasta masura “da un semnal foarte puternic in ceea ce priveste intentia Comisiei de a aduce gigantul internetului in justitie”. Potrivit autorilor materialului, ingrijorarea cea mai mare a guvernului legata de Google este aceea ca “a manipulat rezultatele cautarilor, asigurandu-se ca rivalii sau produsele companiilor concurente nu apar in topul paginii de cautare”, scrie yoda.ro.

“Problema principala pe care autoritatile o subliniaza este aceea ca Google abuzeaza de puterea sa pe piata cautarilor pe internet. Google controleaza doua treimi din piata din SUA, potrivit datelor comScore.

De asemenea, cei de la Business Insider spun ca acest lucru inseamna ca distrugerea Google este pe cale sa inceapa. Poate ca este totuti prea mult spus, dar putem vorbi totusi despre faptul ca a apus era in care Google facea legea in internet fara ca nimeni sa aiba ceva de spus, asta amintindu-ne de cazul Microsoft din anii `90.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.