Samsung a devenit in primul trimestru cel mai mare producator de telefoane mobile la nivel mondial dupa vanzari, Nokia pierzand pozitia de lider pentru prima data in 14 ani, potrivit datelor prezentate vineri de compania de cercetare Strategy Analytics, preluate de Bloomberg.

Samsung a livrat in primele trei luni 93,5 milioane de telefoane mobile, in crestere cu 36% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut.

Nokia a vandut 82,7 milioane de unitati, ocupand pozitia a doua la nivel mondial, scrie MEDIAFAX.

Grupul sud-coreean, cu sediul la Suwon, urca astfel pentru prima data pe prima pozitie in topul vanzarilor de telefoane, potrivit Strategy Analytics.

Samsung a avut o cota de piata de 25%, urmat de Nokia cu 23%.

Nokia a fost cel mai mare producator de telefoane mobile din lume dupa vanzari inca din 1998, cand a detronat grupul Motorola.

Pe pozitia a treia in primul trimestru al acestui an s-a plasat Apple, cu 35,1 milioane de unitati, in urcare cu 89%, si o cota de piata de 9,5%, desi compania este prezenta doar pe segmentul smartphone-urilor premium.

Vanzarile de telefoane mobile au crescut la nivel mondial cu 3,3% in primul trimestru, la 368 milioane de unitati.

Samsung si-a adjudecat prima pozitie in perioada ianuarie-martie si dupa vanzarile de smartphone-uri, cu 44,5 milioane de unitati si o cota de piata de 31%, potrivit Strategy Analytics. Cota de piata a Apple a fost de 24%, iar pe locul al treilea s-a plasat Nokia.

Samsung Electronics a inregistrat in primul trimestru un profit record de 5,2 miliarde de dolari, datorita vanzarilor de smartphone-uri, care au generat 73% din castig.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.