Aproape jumatate dintre pacientii internati in spitalele din Bucuresti apeleaza la "plati informale", respectiv "atentii" pentru medici si asistente, suma medie cheltuita in acest fel echivaland cu circa 200 de euro.

Aproape jumatate dintre locuitorii Capitalei au cheltuit, in medie, 843 lei pentru "plati informale" in perioada spitalizarii, suma fiind mai mare in provincie - 866 lei, potrivit directorului general adjunct al Eureko Asigurari, Carmen Radu.

"Cifrele provin dintr-un studiu realizat in 2011. In provincie, aproape 45% au dat bani pentru plati informale, comparativ cu 49,3% in Bucuresti. Prin «plati informale» se intelege atentii pentru medici sau asistente, pentru medicamente sau investigatii", a afirmat Radu, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit studiului, 84,1% dintre cei intervievati in Capitala au apelat la serviciile unei clinici sau ale unui cabinet medical privat, in timp ce in provincie procentajul ajunge la 66,6%.

"Cu alte cuvinte, constatam ca pacientul roman nu-i este teama ca furnizorii de servicii medicale ar face foarte mult profit, pentru ca el apeleaza la acestia si nu la sistemul de stat", a spus Radu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.