Fostul ministru al Finantelor Mihai Tanasescu va fi numit vicepresedinte al Bancii Europene pentru Investitii (BEI), pentru un mandat de sase ani, in locul grecului Plutarchos Sakellaris, pozitie pe care Romania o va detine in premiera.

Din pozitia de vicepresedinte al BEI, Tanasescu, in prezent reprezentantul Romaniei la FMI, va coordona activitatea bancii in Grecia, Cipru, Danemarca, Irlanda, statele ACP (Africa, Caraibe si Pacific) si Africa de Sud. BEI are opt vicepresedinti, informeaza Wall-Street.ro.

  • Ce este Banca Europeana pentru Investitii

Banca Europeana pentru Investitii este o institutie europeana creata in 1958, prin Tratatul de la Roma. Actionarii BEI sunt cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. In afara finantarii proiectelor din statele UE, BEI activeaza si din Africa, Asia si Rusia, acoperind in total peste 150 de tari.

Institutia este cea mai mare banca internationala nesuverana atat din punct de vedere al finantarilor acordate, cat si al emisiunilor pe pietele de capital, scrie zf.ro.

In 2010, aproape 90% din finantarea BEI de 72 miliarde de euro a fost alocata pentru proiecte din UE. BEI a semnat in perioada 2007-2011 contracte de finantare de 4,09 miliarde de euro in Romania.

Tanasescu este din 2007 reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International si ocupa pozitia de director general adjunct in Constituanta Olandeza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.