Pretul mediu al apartamentelor din Romania a atins in luna februarie un nou minim, de la inceputul crizei, respectiv 986 de euro pe metru patrat util, valoare cu 13 euro mai mica fata de cea din ianuarie si cu 4,6% sub nivelul din aceeasi luna a anului trecut, potrivit imobiliare.ro.

Luna februarie a adus multa liniste pe sectorul rezidential in majoritatea oraselor analizate, interesul cumparatorilor in general dar si numarul vizitelor efectuate fiind foarte redus. Cu exceptia Timisoarei, indicele calculat la nivelul principalelor orase din tara a inregistrat valori in scadere pe linie. Fata de aceeasi luna a anului trecut, cand valorea medie era de 1.034 euro/mp, la nivel national, preturile apartamentelor sunt in prezent cu 4,6% mai mici, se arata intr-un comunicat al portalului imobiliar.

Astfel, in Bucuresti pretul apartamentelor noi si vechi a scazut cu 2% fata de luna precedenta, ajungand la o medie de 1.148 euro/mp util, aceasta fiind totodata cea mai mica valoare inregistrata la nivelul Bucurestiului, din 2008. Tendinta de scadere accentuata a fost resimtita pe ambele segmente de apartamente, nou si vechi.

Citeste si: Preturile apartamentelor in principalele orase din tara

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in luna februarie la 1.338 euro/mp util,
in scadere cu 2,1% fata de luna ianuarie 2011, cand valoarea medie a unui metru patrat util era de 1.366 euro. In comparatie cu februarie 2011, pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Capitala ramane in continuare cu 1% mai ridicat. Cea mai dinamica evolutie au avut-o apartamentele noi cu trei camere, care s-au ieftinit in ultimele 30 de zile cu 3,4%. Pretul apartamentelor noi cu doua camere a inregistrat insa o crestere de 1,1% in februarie, in timp ce garsonierele s-au ieftinit usor.

Luna februarie a adus modificari de preturi si in cazul apartamentelor vechi din Capitala. Pentru aceasta categorie pretul mediu a ajuns la 1.067 euro/mp de suprafata utila, cu 1,6% mai putin decat in luna precedenta si cu 2,1% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut, atingandu-se astfel si pe acest segment un nou prag minim.

Pe categorii de apartamente, cea mai mare oscilatie a fost inregistrata in cazul garsonierelor care s-au ieftint cu peste 3%, dar si al apartamentelor cu patru camere al caror pret a scazut cu 2,2% in ultimele 30 de zile. Pretul unitatilor vechi cu doua camere a continuat sa scada si in februarie (-0,7%), iar apartamentele cu trei camere s-au ieftinit cu 1,9%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.