Mic.ro Retail, controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu si care detine magazinele Mic.ro, a intrat in insolventa.

Tribunalul Bucuresti a admis, vineri, cererea companiei de deschidere a procedurii, RVA Insolvency fiind desemnat lichidator judiciar.

Reprezentantul companiei Mic.ro Retail a cerut ca lichidatorul judiciar sa fie numit RVA Insolvency, iar creditorii au cerut ca lichitatorul sa fie numit de ei, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Reprezentantul companiei Mic.ro Retail a spus in fata instantei ca lantul de magazine duce lipsa de lichiditati, in acest moment neputandu-si plati datoriile fata de creditori
, au declarat surse judiciare. Potrivit acelorasi surse, acesta a spus ca datoriile Mic.ro Retail se ridica la 698 de milioane de lei catre creditori.

Printre firmele care au cerut in acest an insolventa Mic.ro se numara compania de taximetre Meridian, Touring Europabus - apartinand lui Dragos Anastasiu, Vel Pitar si grupul Tiriac Auto. Surse din piata de retail sustin si ca Mic.ro are chirii neplatite de mai multe luni in cazul multor magazine.

Patriciu detinea in luna septembrie, prin intermediul Mercadia Holland, 830 de magazine Mic.ro, dintre care 720 fixe si 110 mobile, si 58 de unitati Macro si miniMax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.