Fondul Monetar International (FMI) a solicitat Guvernului ca, pana la sfarsitul lunii iunie, sa adapteze programul de functionare al Metrorex "la cerintele pietei" si sa majoreze veniturile companiei prin punerea in circulatie, incepand cu anului viitor, a 16 noi garnituri de tren.

Noile conditii impuse pentru Metrorex au fost incluse in scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu FMI in urma misiunii din ianuarie-februarie.

Metrorex se afla pe lista companiilor de stat monitorizate de FMI
si ale caror pierderi trebuie incluse in deficitul bugetar.

Un studiu elaborat la sfarsitul anului trecut de Banca Mondiala indica faptul ca un sfert dintre cele 154 companii de stat monitorizate au acumulat pierderi care ajung si la sute de mii lei/angajat, in aceasta categorie fiind inclusa si Metrorex, cu pierderi de 14.000 lei/angajat.

Pentru acest an, Metrorex spera la un nivel egal de venituri si cheltuieli, dupa ce anul trecut o bugetat o pierdere de peste 50 milioane lei. Datoriile companiei insumau la finele anul trecut 156,7 milioane lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.