Sambata au avut loc in toata Europa manifestatii impotriva acordului ACTA la care au participat zeci de mii de persoane.

In majoritate tineri, purtand uneori masca alb-negru cu zambetul sarcastic al lui Guy Fawkes - activist britanic din secolul al XVII-lea, devenit emblema a cyber-activistilor - manifestantii au defilat calm in marile orase europene, relateaza HotNews.

In Germania, la temperaturi cuprinse intre -20 si 0 grade, 10.000 de oameni au manifestat la Berlin, 16.000 la Munchen, 5.000 la Hamburg, 4.000 la Dortmund si 3.000 la Frankfurt si Dresda.

La Sofia, peste 3.000 de persoane au defilat pe strazi scanand “Nu ACTA” si “Mafia”, reprosand guvernului ca a semnat acordul fara nicio consultare publica, in “secret”, scrie mediafax.

La Budapesta si Paris, catevasute de manifestanti au iesit in strada cu afise pe care se putea citi “Stop ACTA” iar austriecii s-au strans in numar de 6.000 pentru a protesta.

In Romania, in pofida ninsorilor si temperaturilor de sub -10 grade, cateva mii de persoane au scandat in Piata Universitatii la Bucuresti: “Ploua, ninge, noi invingem”. Manifestatii au avut loc si in alte orase ale tarii. In Iasi, Ploiesti, Craiova, Alba Iulia, Cugir, Targu Mures, Sfantu Gheorghe, Bistrita, Timisoara, Cluj-Napoca si Oradea zeci de oameni s-au strans cu pancarte anti-ACTA: “Va rugam sa ne scuzti, ne simtim supravegheati”, “Voi spuneti ACTA, noi spunem GATA”, “Act now or ACTA will blow your mind”, “ACTA go home, you’re not welcome” sau “Sharing is not stealing”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.