Fondul Monetar International a revizuit in scadere usoara prognoza de crestere economica a Romaniei pentru acest an, de la 1,8-2,3% la 1,5-2%, dar nu exclude in continuare posibilitatea ca PIB sa urce cu mai mult de 2%.
Desi FMI a redus estimarea de crestere economica pentru principalii parteneri comerciali ai Romaniei, indicand recesiune pentru zona euro, autoritatile au insistat ca prognoza pentru acest an s-a bazat in mare masura pe investitii si mai putin pe un nou avant al exporturilor, au declarat pentru MEDIAFAX mai multe surse apropiate discutiilor.

Sursele citate au aratat ca misiunea FMI-CE-Banca Mondiala a ajuns la intelegere cu autoritatile pe toate subiectele in discutie, cu recomandari de modificare a unor acte normative, astfel ca seful misiunii, Jeffrey Franks, va anunta duminica incheierea cu succes a celei de-a patra revizuiri a acordului semnat in primavara anului trecut si recomandarea pentru eliberarea unei noi transe de catre boardul FMI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.