Gazprom nu va renunta la constructia gazoductului South Stream chiar daca va incheia un acord cu Ucraina pentru folosirea in comun a conductelor ucrainene de gaze, a declarat directorul pentru exporturi al grupului rus, Alexandr Medvedev.

Autoritatile de la Moscova si Kiev negociaza, pe langa pretul gazelor, crearea unei companii mixte care sa opereze sistemul ucrainean de transport al gazelor, ruta majora de tranzit al livrarilor rusesti catre Europa, potrivit Wall-Street.ro.

"Chiar daca luam in considerare Nord Stream, South Stream, Nabucco si gazele lichefiate, deficitul de gaze pentru Europa va fi de 15-20 de miliarde de metri cubi", a spus Medvedev.

Rusia intentioneaza sa lanseze South Stream, care va transporta gaze rusesti pe sub Marea Neagra catre Europa, in 2015. Conducta va transporta pana la 63 de miliarde de metri cubi de gaze pe an spre Europa Centrala si de Est, diversificand rutele rusesti.

Citeste articolul complet pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.