Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, si cancelarul german Angela Merkel l-au avertizat, joi, pe noul premier italian Mario Monti ca "prabusirea economiei Italiei ar conduce inevitabil la sfarsitul monedei euro", anunta Guvernul italian, citat de AFP.

Cei trei lideri europeni au participat joi la un mini-summit desfasurat in orasul francez Strasbourg.

Sarkozy si Angela Merkel au reafirmat sustinerea lor pentru Italia, "declarandu-se constienti ca o prabusire a economiei Italiei ar conduce inevitabil la sfarsitul euro, provocand o blocare a procesului de integrare europeana cu consecinte imprevizibile", conform unui comunicat al Guvernului italian, citat de MEDIAFAX.


In cursul intrevederii de joi, Sarkozy si Angela Merkel si-au exprimat "increderea" in Mario Monti si "convingerea privind angajamentul Italiei in efortul comun destinat gasirii unor solutii la grava criza financiara si economica din zona euro".

La randul sau, Monti a confimat obiectivul Italiei de a atinge echilibrul bugetar in 2013, dand asigurari ca Roma va adopta rapid masuri pentru relansarea cresterii economice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.