Omul de afaceri britanic Lord Wolfson si institutul de politici si cercetare Policy Exchange au decis sa ofere un premiu de 250.000 de lire sterline (aproximativ 285.000 de euro) persoanei care va gasi cea mai buna metoda care ii va permite unei tari sa iasa din zona euro.

Acesta este al doilea cel mai mare premiu pe care economistii il pot incasa, dupa premiul Nobel. Oferta vine in contextul in care liderii europeni sunt asteptati sa se intalneasca la finele acestei saptamani pentru a gasi o solutie care sa duca la rezolvarea crizei datoriilor suverane.

"Eu, alaturi de majoritatea oamenilor de afaceri din Europa, speram ca zona euro sa se stabilizeze. Totusi, in cazul in care acest lucru nu se va intampla, Europa nu trebuie sa doarma. Premiul este menti sa ii determine pe cei mai straluciti economisti sa gaseasca solutii care sa rezolve acest vid de politici”, spune Wolfson.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.